Välkommen till kyrkan som är öppen 24 timmar om dygnet.
Goda nyheter varje vecka!

Sångpedagog

Birgitta Thalén-Sundin

Pastor

Gunnar Johansson

Alla blir vi någon gång i livet utom oss av oro. Då den dagliga stressen blir ohanterbar vill vi gärna fly. Vi vill säga upp oss från jobbet, avsluta relationer, gå ur kyrkan, flytta från grannskapet eller någon annan svår situation. Vi ger upp inför utsikterna att lyckas förändra den problematiska situation vi befinner oss i. Vi beslutar oss för att bryta upp och gå vidare. Var som helst vore bättre än där vi är.


Vad har Bibeln att säga oss om hur vi skall handskas med stress?

Hur skall vi reagera då vår mänskliga natur ropar till oss att ge upp och fly?

  1. Läs mer
Vår innerliga förhoppning med denna webbplats och Goda nyheter är att guida dig till en personlig relation med Guds Son, Jesus, Kristus.

”Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv.”

Välkommen
Gunnar Johansson

Gud är på din sida


Det finns huvudsakligen tre tänkbara världsbilder. 1. Antingen tror man på något som är en opersonlig, andlig och övernaturlig kraft, eller  2. ingen andlig verklighet, och hävdar att inget övernaturligt väsen har skapat universum eller så 3. tror vi på en personlig Gud som skapat oss. Ja, allt. Hela universum.

Om vi inte har en personlig skapare, vi är till av en slump, hur jobbigt har vi det då i perioder av missmod, otillräcklighet och till och med vanmakt?!

Det vi så gärna berättar om här på BirstaWebChurch är att Gud skapat oss, dig och mig med ett särskilt syfte i åtanke, och önskar vara en hjälpare i vårt dagliga liv. Gud har ju faktiskt gjort allt. Vi behöver bara säga -"Jag tror på Dig, Jesus, Kristus. Kom in i mitt hjärta (så att säga), och var med mig i mitt liv." Gud är på vår sida och kommer att leda oss på bra vägar. Vi får ett hopp om en framtid. En ljus framtid. Så ljus faktiskt, att vi, om vi fantiserar om det bästa framtidsscenario vi kan komma på, så kommer det att bli bättre.

Gud vet vad som är bäst för oss.

Kan beställas via www.svedmans.se

Se gärna vårt tidigare program om mobbning. Gå till ”Arkiv

Intervju med Kjell Svedman, författare till dels en bok på temat utifrån sin egen uppväxt, Mobbad men änglar finns, men även en vägledning, Mobbning, för implementering i skolarbete.

Producent 
Jan-Olof Sundin


I boken Medräknad berättar pastor Gunnar Johansson på ett personligt och ömsint sätt om sin uppväxt och liv som troende. Han ger läsaren en förståelse för vårt eget ansvar för att inte fastna i bitterhet, ett ansvar vi svårligen klarar på egen hand, men det finns möjlighet att gå vidare och att få vara till välsignelse för sina medmänniskor istället.

Skänk minst 100 kr + porto, 40 kr till bg 244-0758 så skickar vi boken. Ange ”Medräknad” och din adress.