Välkommen till kyrkan som är öppen 24 timmar om dygnet.
Goda nyheter varje vecka!

Sångpedagog

Birgitta Thalén-Sundin

Pastor

Gunnar Johansson

Alla blir vi någon gång i livet utom oss av oro. Då den dagliga stressen blir ohanterbar vill vi gärna fly. Vi vill säga upp oss från jobbet, avsluta relationer, gå ur kyrkan, flytta från grannskapet eller någon annan svår situation. Vi ger upp inför utsikterna att lyckas förändra den problematiska situation vi befinner oss i. Vi beslutar oss för att bryta upp och gå vidare. Var som helst vore bättre än där vi är.


Vad har Bibeln att säga oss om hur vi skall handskas med stress?

Hur skall vi reagera då vår mänskliga natur ropar till oss att ge upp och fly?

  1. Läs mer
Vår innerliga förhoppning med denna webbplats och Goda nyheter är att guida dig till en personlig relation med Guds Son, Jesus, Kristus.

”Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv.”

Välkommen
Gunnar Johansson

Vägen till Gud


Vad vet jag? Kanske du som tar del av detta, redan då du läser rubriken tänker att det inte alls är säkert att Gud finns. Att presentera bivis för Guds existens är heller inte syftet med detta program, men kanske kan jag relatera till de situationer i ditt liv då du i din vanmakt viskat en bön till ”universum” eller någon ”högre” makt i förhoppning om att få hjälp. Det är enligt Bibeln Gud som skapat dig, som också nedlagt den längtan i ditt inre vilket gör att vi alla människor hoppas på en kärleksfull Guds existens. Frågan är möjligen mindre aktuell i västvärlden, och i synnerhet i Sverige där vi inte har så mycket att oroa oss för vad beträffar materiella tillgångar.

Trots detta hamnar även vi svenskar i situationer då vi viskar en bön. Livet består av mera än materiell standard. Vi känner oss inte hela eller tillfredsställda om vi inte också kan tillgodose de andliga behoven.


Kanske Gud finns. Kanske inte. Men det finns, vill vi med detta program peka på, en väg att få visshet om detta.

Kan beställas via www.svedmans.se

Se gärna vårt tidigare program om mobbning. Gå till ”Arkiv

Intervju med Kjell Svedman, författare till dels en bok på temat utifrån sin egen uppväxt, Mobbad men änglar finns, men även en vägledning, Mobbning, för implementering i skolarbete.

Producent 
Jan-Olof Sundin